ANKARA MATBAACILAR ODASI

1. GELENEKSEL

HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI

TURNUVA KATILIM ÖN ŞARTNAMESİ – 2017

1) Turnuvaya tüm Matbaa Sektörü ve Matbaa Tedarikçileri katılabilir.

2) Turnuvaya birkaç firmanın birlikte katılması da sağlanacaktır.

3) İşveren, birinci derece yakınları (oğulları, kardeşleri) ve personelleri katılabilir. Takımlar çalıştırdıkları personelin geriye dönük en az 60 gün çalıştırdığını belgelemek zorundadır.  Dışarıdan oyuncu oynatılamaz, oynatıldığı tespit edilirse turnuvadan kesinlikle men edilir.

4) Her takımın bir sorumlusu olacaktır.

5) Maçlar 25 dakika ilk devre ve ikinci devre 25 dakika olmak üzere toplam 50 dakika oynanacaktır. 5 dakika devre arası mola olacaktır.

6) 2 sarı kart gören oyuncu 1 maç oynayamaz. (Bu kural 1. haftadan finale kadar devam eder)

7) Maç içinde 2 sarı karttan kırmızı kart gören oyuncu (1 maç), direkt kırmızı kart gören oyuncu hakem ve gözlemci raporuna göre komiteye sevk edilir, ceza süresi komite tarafından belirlenir.

8) Direkt kırmızı kart gören oyuncunun daha önceki haftalarda gördüğü sarı kart cezadan sonra devam eder.

9) Maçlar büyük sahada oynanacağından takımlar kaleci dâhil komiteye en fazla 16 kişilik kadro bildirmek zorundadır. Maçlar kaleci dahil 9 kişiyle oynanacaktır.  4 oyuncu değiştirme hakkı olacaktır.

10) Maça gelmeyen takım 3-0 hükmen mağlup sayılacaktır.

11) Maçlar sonunda galip gelen takımlar 3 (üç) puan, berabere kalan takımlar karşılıklı 1 (bir) puan alırlar. Mağlup olan takımlar puan alamazlar.

12) Takımların puan eşitlikleri durumunda aralarında yaptıkları maçlar göz önüne alınarak sıralama yapılacaktır. Eğer bunda da eşitlik var ise genel averaja bakılacaktır. Genel averajda aynı ise attığı gol sayısı fazla olan takım sıralamada üstte olacaktır.

13) Takımlar maç saatinden en az 30 dakika önce hazır bulunacaktır. Maç başlama saatinde sahada hazır olmayan takımlar 10 (on) dakika beklenecek ve gelmez ise hükmen mağlup sayılacak ve skor aleyhlerine 3- 0 olacaktır.

14) Takımlar kendilerini ifade edecek tek tip forma giyecekler ve sırtlarında mutlaka oyuncu ismi ile numara yer alacaktır. Forma renkleri aynı veya benzerlik taşıyorsa kura sonucu yelek giyilecektir. Oyuncular standart halı saha malzemesi kullanmak zorundadırlar. Kendine veya rakibe zarar vermesi muhtemel hiçbir takım, malzeme ve krampon şeklinde ayakkabı kullanamazlar. Bunun denetimi maçın hakemine aittir. Oyuncu uygun halı saha malzemesi ile oynamıyorsa hakem tarafından saha dışına alınır ve oyuncunun girmesi beklenmeden maç başlatılır.

15) Karşılaşmalar başlamadan önce takımlar, kimliklerini saha gözlemcilerine teslim edecek ve kendi oyuncu kontrol çizelgesini imzalayacaklardır.

16) Maçlar Pazar günleri oynanacaktır. (Katılım durumuna göre Çarşamba akşamları da oynanabilecektir.)

17) Maç içinde bir takım 3 kırmızı kart görüp 6 oyuncu kalması halinde o takım o anda galip bile olsa 3-0 hükmen yenik sayılır, rakip takım galip ise o anki skor geçerli sayılır.

18) Müsabakalarda ofsayt kuralı uygulanmayacaktır. Taç atışı ve kalecilere geri pas kuralı uygulanacaktır.

19) Turnuva öncesi verilen ve kesinleşmiş isim listesi harici kaçak oyuncu oynatan                 takımlar 3-0 hükmen yenik sayılır ve turnuvadan ihraç edilir.

20) Müsabakalar Profesyonel 1 orta hakem ile oynanacak olup yardımcı hakemler olmayacaktır.

21) Eleme turunda (Çeyrek final, yarı final ve final müsabakalarında) normal süresi berabere biten müsabakalarda maç uzatılmaz 5 seri penaltı atışı yapılır.

22) Takımlar aktif olarak futbol oynayan (camiamız mensubu) sadece bir oyuncu oynatabilir.

23) Saha dışı olayları başlatan takım seyircisi tespit edildiğinde o takım gerekirse komite tarafından turnuvadan ihraç edilir. (Bu kural saha içi olaylarını da kapsar)

24) Dizlik takmayan futbolcu hakem gözetiminde dizlik taktıktan sonra karşılaşmaya girebilir. Dizlik takmayan oyuncu saha gözlemcisi tarafından not edilir. Diğer haftalarda tekrarı halinde saha gözlemcisinin kararıyla, hakem tarafından sarı kartla cezalandırılır. Bu kural saha ayakkabısı için de geçerlidir.

25) Turnuvaya katılacak tüm takımlar 22 Mart 2017 Çarşamba Saat 17:00 ye kadar futbolcularla ilgili evrak ve belgeleri (Katılım bedeli de dahil olmak üzere) Ankara Matbaacılar Odası’na teslim etmeleri gerekmektedir.  28 Mart 2017 Salı Saat: 19.00’da kura çekimi yapılacaktır.

26) Organizasyon Komitesi’nin incelemesi sonucunda turnuvaya katılacak takım veya takım oyuncularının oynayıp oynayamayacağına Organizasyon Komitesi karar verecektir. Takım veya oyuncu hakkında alınacak ihraç kararı doğrultusunda katılım bedeli iade edilecektir. Bu karar kura çekimi öncesinde takım sorumlusuna bildirilecektir.

27) Gruplar ve final eşleşmeleri katılım sayısına göre komite tarafından belirlenecektir.

28) Burada yazılı olmayan kurallar haricinde çıkacak her hangi bir anlaşmazlık halinde günümüz futbol kuralları direk olarak ölçü sayılmaz. Kurallarla ilgili verilecek son karar organizasyon komitesinin takdirindedir.

29) Turnuvaya katılacak her takım 1.000,00 TL. katılım payı verecektir.

30) Turnuva AYBESK HALI SAHA TESİSLERİ’NDE yapılacaktır.

Adres: Uğur Mumcu Mahallesi 1587 Cad. No: 297 - Batıkent

Ankara Matbaacılar Odası

Ve Turnuva Tertip Komitesi

Adına

Hüseyin GÜRBÜZ

Başkan

Buraya tıklayarak şartnameyi word dosyası halinde indirebilsiniz.