Ankara Matbaacılar Odası Başkanı Hüseyin Gürbüz, fuar ziyaretinin  sektörün uluslararası rekabette geldiği noktayı görmek açısından oldukça faydalı olduğunu kaydetti. Gürbüz, “Baskı teknolojilerinin ambalajdaki etkisi ve öneminin her geçen gün artması ve tüketicilere daha çok hitap etmesi sektörümüzü daha da öne çıkarıyor. Bu nedenle bu tür fuarlar ufkumuzu açıyor, birçok yeniliği bir arada görmemizi sağlıyor.” dedi.

Aynı zamanda Matbaacılar Federasyonu’nun da partnerleri arasında yer aldığı 5. Uluslararası Matbaa Teknolojileri Sempozyumu da İstanbul Üniversitesi Rektörlüğündeki açılış konuşmaları ve sunumların ardından Tüyap toplantı salonlarında gerçekleştirildi.

Sempozyumda bir konuşma yapan Matbaacılar Federasyonu ve Ankara Matbaacılar Odası Başkanı Hüseyin Gürbüz,"Sektörümüzün sorunlarını her fırsatta dile getirecek ve mümkün olan her platformda tartışacağız. Böylelikle yeni çalışmalara ve fikirlerin üretilmesine katkı sağlamaya çalışacağız. Bu noktada üniversitelerimiz ile kamu kurum ve kuruluşlarımızdan destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.