Matbaacılar, Odamızın düzenlediği geleneksel gecede bir araya geldi

1. Geleneksel Matbaacılar Gecesi'nde konuşan Matbaacılar Odası Başkanı Hüseyin Gürbüz, birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmeyi hedeflediklerin söyledi. Gürbüz, "Zor günlerimizi ancak birlik ve beraberlik yoluyla atlatabilir, dürüstçe çalışarak iş hayatındaki fırsatları avantaja çevirebiliriz." dedi.

Ankara Matbaacılar Odası'nın düzenlediği '29. Geleneksel Matbaacılar Gecesi'ne katılım yoğun olurken, bir araya gelen sektör temsilcileri gece boyunca keyifli anlar yaşadı.

Ankara Matbaacılar Odası’nın sektör mensuplarını bir araya getirmek için düzenlediği geceye katılım ve ilgi yoğun oldu. Sektör mensuplarının yanı sıra geceye ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar  da katıldı.

Crowne Plaza'da gerçekleştirilen 29. Geleneksel Matbaacılar Gecesi'nde  yemekler yendi, şarkılar türküler söylendi, geceye katılanlar ses sanatçısı Ezgi Gürbüz'ün seslendirdiği şarkılar ve müzik eşliğinde dans edip halay çekerek gönüllerince eğlendi.

Sektör mensuplarının aileleri ile birlikte yoğun ilgi gösterdiği gecede bir konuşma yapan Ankara Matbaacılar Odası Başkanı Hüseyin Gürbüz, "29. Matbaacılar Gecemize hoş geldiniz, onur verdiniz." diyerek devamında şu ifadelere yer verdi: "Sektör mensuplarımızı yılda bir kere bile olsa bir araya getirmeyi ve birlikte hoşça vakit geçirmeyi amaçladığımız geleneksel gecemizin sektörde birlik ve beraberliğin artmasına katkı sağlayacağına yönetim kurulu arkadaşlarım ve ben gönülden inanıyoruz. 2016 yılı ülkemiz için sıkıntılı geçti. Terör saldırılarında şehit düşen askerlerimizi, polislerimizi ve sivil halkımızı burada bir kez daha saygıyla anıyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifa, yakınlarına sabır diliyorum. Asla bir daha böyle üzücü olayların yaşanmaması temennisinde bulunurken, 2017 yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Birlik ve beraberliğimize en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Ülkemize, halkımıza yapılan alçakça terör saldırılarının yanı sıra siyasi gerginliklerin de yaşandığı bu dönemi farklılıklara sahip çıkarak, fertler arası hiçbir ayrım yapmadan her bir ferdinin yaşam görüşüne saygı duyarak atlatacağımıza inanıyorum. Her türlü saldırıya, tartışmalara ve kışkırtmalara rağmen halkımız etle tırnak gibi ayrılmaz bir bütün olduğunu her fırsatta göstermiştir ve gelecekte de göstereceğine olan inancımız tamdır."

İŞİNİZİ DÜRÜSTÇE YAPIN

Konuşmasının devamında sektör mensuplarına tavsiyelerde bulunan Gürbüz, "Bir şeylerin mücadelesini verirken, her türlü olumsuzluğa ve engele karşı gelebilmek için gereken gücü sevdiklerimizden, dostlarımızdan ve omuz omuza mücadele verdiğimiz kişilerin bizi yalnız bırakmamasından alırız. Hayatta olduğu gibi bizim mesleğimizde de hatalarımız oldu, bazen keder yaşadık, bazen de neşe. Fakat asıl mesele her ne şart altında,  ne iş olursa olsun bir işi dürüstçe yapmaktır. Bizler matbaacılar olarak bunu çok iyi biliriz. Çünkü ticarette bazen kar edilir, bazen de zarar. İşler bazen açılır, bazen de geriye gider. Önemli olan her ne şart altından olursa olsun, mesleğe saygı duymak ve işini dürüstçe ahlaklı bir şekilde yapmaktır. Ben işini severek dürüstçe ve layığıyla yapan her kişinin başarılı olacağına, hak ettiği yere geleceğine inanıyorum. İşimize, mesleğimize her zaman sahip çıkalım" ifadelerini kullandı.

BİRLİK VE BERABERLİK SAYESİNDE ZOR ZAMANLAR DAHA KOLAY ATLATILIR

Tüm camianın birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini ifade eden Gürbüz, "Zor günlerimizi ancak birlik ve beraberlikle mücadele vererek atlatabilir, iş hayatında fırsatları avantaja çevirebiliriz. Odamızın kuruluşunda öncülük ettiği, 26 il ve ilçede örgütlenmiş olan Matbaacılar Federasyonu'nun sloganı ile sözlerimi  tamamlamak istiyorum: 'Hiçbirimiz hepimiz kadar güçlü değiliz.' Gelin bu slogan altında birleşelim. Türkiye'nin her şehrinde mücadele eden mesleki  örgütlerimizi  destekleyelim. İcat edilmesiyle birlikte insanlık tarihini değiştiren matbaacılığı hak ettiği konuma hep birlikte yükseltelim. Hep birlikte el ele vererek sektörümüz için  önemli projelerin hayata geçirilmesi için çalışalım. Tüm konuklarımıza yeniden hoş geldiniz diyor, hepinize iyi eğlenceler diliyorum." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Ses sanatçısı Ezgi Gürbüz, geceye katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı. Gürbüz, söylediği birbirinden güzel eserlerle ve performansıyla geceye katılanlara eğlenceli dakikalar yaşattı.

Geleneksel gecenin düzenlenmesinde destek ve katkıları olanlarla  meslekte kıdemli ve 30 yılını dolduranlara plaket takdim edildi.

Plaket takdiminde konuşan ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar, gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, güçlü olmanın en önemli şartının birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmaktan geçtiğini, sektör mensuplarını bir araya getiren geleneksel matbaacılar gecesinin de bu anlamda önemli  bir adım olduğunun altını çizdi.

Konuşmasının ardından meslekte 32 yılı geride bırakan Ayşe  Gürbüz'e plaketini takdim eden Ar, sektöre hizmet ve katkılarından dolayı teşekkür ederek, daha uzun yıllar başarılı çalışmalar temennisinde bulundu.

DAVETLİLERE "NUTUK" HEDİYE EDİLDİ

Gecede ayrıca Ayyıldız Yayıncılığın sponsorluğunda Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük eseri  'Nutuk' kitabı tüm davetlilere dağıtıldı. Ayrıca, yine çok sayıda firmanın sponsorluğunda tedarikleri yapılan  birbirinden güzel hediyeler kura ile dağıtıldı.