Ankara Matbaacılar Odası 9. Geleneksel Halı Saha Futbol Turnuvası, Fiba Spiral ve Yeni Nesil Promosyon takımları arasında Batıkent Aybesk Halı Saha Tesislerinde oynanan final karşılaşması ile sona erdi.

7 hafta boyunca lig usulü oynanan turnuvada kıyasıya mücadele ve çekişmenin yanında güzel dostluk örnekleri sergilendi. Lig sonunda ilk 4 sırada yer alan takımlar yarı final oynamaya hak kazandı. Yarı finalde Hermes takımını eleyen Fiba Spiral ile Sirena takımını eleyen Yeni Nesil, finalde karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen maç 1-1 devam ederken Fiba Spiral takımından iki oyuncu kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Çıkan tartışmalar nedeniyle Fiba Spiral takımı maçtan çekilerek hükmen 3-0 mağlup oldu.

Maç sonunda ise kupa törenine geçildi. Turnuvanın en centilmen takımı Asya Promosyon oldu. Takımın kupasını firma sahibi Alişen Koç, Matbaacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Veli Aktaşoğlu’ndan aldı. Turnuvanın gol kralı Yeni Nesil takımından Mert Kamanlıoğlu oldu. Kamanlıoğlu, kupasını Matbaacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Aras’tan aldı. Ankara Matbaacıları Derneği Başkanı Kenan Ünlü ise hakem Oktay Solmaz’a bir plaket sunarken,  turnuva boyunca yönettiği başarılı maçlar nedeniyle Solmaz’ı tebrik etti.

Şampiyon Yeni Nesil’e kupasını veren Matbaacılar Odası Başkanı Hüseyin Gürbüz, yaptığı konuşmada “Her yıl gerçekleştirdiğimiz ve geleneksel hale getirdiğimiz futbol turnuvasında bizlere destek olan tüm kurumlara ve kişilere Yönetim Kurulumuz ve Futbol Komitemiz adına teşekkür ediyorum. Ankara Matbaacılar Odası olarak çalışma hayatının dışında sosyal ortamda birlik, beraberlik ve bütünlük sağlamak ve meslektaşlarımız arasında dostluğun pekişmesi için her zaman sosyal etkinlikler düzenliyoruz. Spor kültürü aracılığıyla dostluk ve kardeşliği pekiştirmesinin yanı sıra sektör emekçilerinin birbiriyle tanışması ve dostluklarını ticari ilişkilerinde de sürdürmeleri amacıyla düzenlediğimiz turnuvanın şampiyonu Yeni Nesil takımını kutluyor, turnuvaya katılan bütün takımlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.