Matbaacılar Federasyonu’nun organizasyonuyla başta Ankara olmak üzere Türkiye’nin birçok il ve ilçesinden matbaacı esnafı 4-8 Ekim tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar Merkezinde düzenlenen 13. Uluslararası Baskı Teknolojileri ve Kâğıt Fuarı’nı (Printtek 2017) ziyaret etti.

Ankara Matbaacılar Odası önünden kaldırılan otobüsler ile İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’ni ziyaret eden matbaacılar, baskı teknolojilerindeki son yenilikleri yerinde görme fırsatı buldu.  Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen sektör mensupları Matbaacılar Federasyonu ve Ankara Matbaacılar Odası’nın standında bir araya gelerek dostlarıyla hasret giderdi. Matbaacılar Federasyonu ve Ankara Matbaacılar Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ise firmaların stantlarını ziyaret ederek fuarın başarılı geçmesi ve sektöre yeni bir soluk, heyecan ve canlılık getirmesi dileklerini iletti.

Fuar organizasyonu sayesinde matbaacılık sektörünün geleceğini daha net görme şansı yakaladıklarını belirten Matbaacılar Federasyonu ve Ankara Matbaacılar Odası Başkanı Hüseyin Gürbüz yaptığı açıklamada; “Matbaacılık ve baskı sektörü hızla gelişiyor. Sektör olarak da hepimiz bu gelişmelerden etkileniyoruz. Sektördeki bazı firmalar hariç herkes fuardaki yerini almış. O firmaları da burada görmek isterdik. Ülkemizin ekonomik sıkıntılarının olduğu bir dönemde fuar katılımcıları ve fuarın düzenleyicileri büyük bir emek ve cesaret örneği göstermişler. Bizlere yeni ufuklar kazandıracağına inandığım Fuarın,  sektörümüzün geleceğine ışık tutacağı inancıyla hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Gürbüz, "Ülkemizin birçok şehrindeki küçük ve orta ölçekli matbaacı esnafımızın fuarları ziyaret etmesi, tedarikçiler ile tanışmaları, sektördeki yenilikleri ve son teknolojileri görmeleri için Anadolu’nun değişik şehirlerinden otobüsler kaldırıyoruz. Son 10 yıldır fuarlarda ciddi anlamda örgütlendik. Aslında fuarları matbaaların örgütlenmeleri yerleri olarak da görebiliriz. Bu fuarda da amacımız yeni üyeler kazanmak. Matbaacılar Federasyonu olarak 24 oda ve derneği temsil ediyoruz ama Türkiye’de 81 il var. Bazı illerimizde birkaç matbaa bulunuyor. Onları da bölgesel dernekler çatısı altında örgütlenmeye teşvik ederek aramızda görmek istiyoruz. Matbaacılar artık örgütlenmenin gerekliliğine daha çok inanıyor ve sorunlarını bize iletiyorlar. Fuara yerli üreticilerimiz de katılıyor. Biz prensip olarak yerli üreticilerin yanındayız. Aralarında dünya markası olmuş üreticilerimiz de var. Yerli üretimin ithal ürünlerden eksiği olduğunu düşünmüyoruz. Kâğıt, malzeme ve makinelerin Türkiye’de üretilmesine destek vermemiz lazım.” ifadelerini kullandı.