12 Mart Cumartesi günü düzenlenen 28. Geleneksel Matbaacılar Gecesi, Crowne Plaza'da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Ankara Matbaacılar Odası'nın düzenlediği, 28. Geleneksel Matbaacılar Gecesi’ne Ankara Matbaacılar Odası yöneticileri ve üyelerinin yanı sıra Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkan Vekili Hüseyin Ar, Matbaacılar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri; İzmir Matbaacılar Odası Başkanı Haydar Ceyhun Geçtan, Trabzon Matbaacılar Odası Başkanı Mustafa Özcelep, Antalya Matbaacılar Derneği Başkanı C.Tayyar Tekin, Ş.Urfa Matbaacılar Odası Başkanı Ramazan Birgül, Kocaeli Matbaacılar Derneği Başkanı M.Akif Şen, Gebze Matbaacılar Derneği Başkanı Ozan Kurtuluş İlyasoğlu, Malatya Matbaacılar Odası Başkanı Vahap Altunok ve İzmir Matbaacılar Odası Başkan Vekili Osman Koçanalı, Odaların Yönetim Kurulu üyeleri ile sektör temsilcileri eşleriyle birlikte katılım sağladı.

Crowne Plaza'da yapılan gecede açılış konuşması yapan Ankara Matbaacılar Odası Başkanı Hüseyin Gürbüz, tüm katılımcıları selamlayarak, gecenin düzenlenmesinde emeği ve katkıları olan herkese teşekkür etti.

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Gürbüz, 28'ncisini düzenledikleri gecenin geleneksel hale geldiğini belirterek, "Sizlerle böyle bir gecede bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. Böylesi birliktelikler, dostluk, dayanışma, birlik ve beraberliğimizi perçinlemeye vesile oluyor." dedi.

Gürbüz, "Sektörümüz sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Amacımız, yılda bir kez bile olsa
iş stresinden uzaklaştırıp, hoşça vakit geçirmenizi sağlamaktır. Yıllardır sektörümüzün ilerlemesi için birlikte çalıştığımız Yönetim Kurulu üyelerime, gece gündüz demeden odamızı ve federasyonumuzu büyütmek için omuz omuza mücadele verdiğimiz tüm dostlarıma ve sektörümüze malzeme ve ekipman tedariki sağlayan tüm tedarikçilerimize şükranlarımı sunuyorum. Daha nice güzel günlerde, gecelerde buluşalım." ifadelerini kullandı.

Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkan Vekili Hüseyin Ar da gecede yaptığı konuşmada, Ankara Matbaacılar Odası'nın üyelerine ve sektöre verdikleri hizmetlerin yanında sektör mensuplarını yemekli bir gecede bir araya getirerek, oluşturdukları olağanüstü kaynaşma ortamının gerçekten takdire şayan olduğunu söyledi.

Mesleğin duayenlerine plaket takdimi

Sektöre sundukları hizmet ve katkılardan dolayı odaya kayıtlı 50 yaş üstü ve meslekte 25 yılını doldurmuş üyeler ile sektör tedarikçilerine plaket takdimi yapıldı.

Çekilişle hediyeler dağıtıldı

Yapılan çekilişle katılımcılara hediyeler dağıtıldı. Ankara Matbaacılar Odası üyelerinden temin edilen 200'ün üzerinde çeşitli hediyeler, düzenlenen bir çekilişle geceye katılanlara dağıtıldı.

Gecede sahne alan Ezgi Gürbüz de orkestra eşliğinde seslendirdiği birbirinden güzel şarkı ve türkülerle matbaacıların buluşmasına renk kattı. Ankara Seymenler Kulübü Seymenlerinin gösterisi de büyük beğeni topladı.